Zupa grzybowa z łazankami

Składniki:

  • 1 litrowy słój grzybów w zalewie własnej lub grzybów mrożonych
  • 1l wywaru warzywnego
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz cytrynowy opcjonalnie
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 250g śmietanki
  • 200g makaronu łazanki

Ugotować łazanki al’ dente, odstawić. Wywar zagotować, dodać osączone grzyby, pokrojoną w plasterki marchew, listek laurowy, ziele angielskie i gotować na małym , aż marchewka będzie miękka. Rozgrzać na patelni oliwę, dodać pokrojoną na drobno cebulkę oraz czosnek, zrumienić. Zawartość patelni przełożyć do garnka z grzybami. Doprawić pieprzem. Na sam koniec dodać śmietankę i zestawić garnek z ognia.

Smacznego!

Zupa zapakowana do termosu obiadowego LunchBots

Obiad do pracy - zupa grzybowa z łazankami

Obiad do pracy – zupa grzybowa z łazankami

Autorka: smakialzacji.blogspot.com

No Comments Yet.

Leave a comment