Wegetariańskie mini wrapy

 

Dzieci są wymagające. Ich uczta powinna być nie tylko smakowita, lecz również atrakcyjna wizualnie i podana w niebanalny sposób, co często wiąże się dla nas ze sporym nakładem pracy i czasu. Na szczęście – nie zawsze, a dowodem na to są przepyszne, wegetariańskie mini wrapy.

 

 

Składniki:

– tortille różnego rodzaju (i koloru)
– serek typu Philadelphia
– kozi ser
– serek Ricotta
– drobno skrojona rzodkiewka
– drobno skrojony ogórek
– poszatkowane zioła (dobrane wedle upodobań smakowych)

Przygotowanie:

Odcinamy zaokrąglone krawędzie tortilli, aby stworzyć kwadrat. Jeśli ciasto tortilli cieżko się poddaje, możemy ją krótko podgrzać na patelni.

Następnie łączymy wymienione składniki na różne sposoby, wedle upodobań, w celu uzyskania kilku mas o odmiennych smakach. Każdą z powstałych mas smarujemy placek tortilli – warstwa masy nie powinna być zbyt gruba.

Kiedy placki zostaną pokryte masą, należy je zrolować, lekko naciskając dłonią. Stworzone w ten sposób wałeczki ciasta odkładamy na kilka minut, a następnie tniemy w plastry o grubości 2,5 cm.

 

 

Kolorowy mini wrapsy możemy dodatkowo udekorować ulubionymi przekąskami dziecka.
Jeden z przykładów podania został przedstawiony na poniższym zdjęciu (Yumbox Panino).

Przepis pochodzi ze strony: www.yumboxlunch.com

wegetariańskie dla dzieci

Kolorowe mini wrapy wegetariańskie w Yumbox Panino

 

No Comments Yet.

Leave a comment