Drugie śniadanie do szkoły – warzywne spring rollsy

Składniki:
  • 4 płaty papieru ryżowego
  • awokado
  • sok z połowy cytryny
  • 1/2  jabłka
  • 5 surowych małych marchewek
  • kawałek włoskiej kapusty
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sok z pomarańczy

Dodatki:

  • śliwki
  • jogurt naturalny
  • domowa granola
  • wstążki z marchewek
  • kilka listków kolendry

Przygotowanie:
Marchewkę pociąć na plastry, następnie na zapałkę, przełożyć ją do naczynia, skropić sokiem z pomarańczy, odstawić.
Kapustę drobno posiekać, doprawić syropem klonowym oraz oliwą sezamową. Awokado wydrążyć, skropić sokiem z cytryny i posiekać, dodać posiekano drobno jabłko i wymieszać. Papier ryżowy namoczyć w ciepłej wodzie, położyć na czystym blacie, wyłożyć siekane awokado z jabłkiem, następnie położyć kapustę oraz zamarynowane w pomarańczy marchewki, zrolować jak gołąbka, odłożyć na bok do lekkiego wysuszenia, przekroić na pół i zapakować do lunchboxa. Dołożyć do pudełeczka jogurt, granolę, śliwki, marchewki do chrupania oraz wstążki przygotowane za pomocą obieraczki i drugie śniadanie gotowe!

Drugie śniadanie na wynos śniadaniówka Goodbyn Hero

Drugie śniadanie na wynos śniadaniówka Goodbyn Hero

Smacznego :-)

Drugie śniadanie zapakowane do śniadaniówki Goodbyn

Autorka: smakialzacji.blogspot.com

 

No Comments Yet.

Leave a comment