Naleśniki z łososiem, sałatka z selera – dietetyczne danie do pracy

Składniki:

  • Naleśniki (1 szklanka mąki , 1 jajko, 1/2 szklanki mleko , 1,2 szklanki wody gazowanej)
  • Farsz do naleśników : serek Philadelphia, pomidor, sałata rzymska, pokrojony łosoś wędzony
  • Sos do naleśników – musztardy Dijon, ocet winny,  świeży posiekany koperek, oliwa, sól + świeże warzywa (rzodkiewka, roszponka, pomidor)
  • Sałatka – starty świeży seler, roszponka, pestki dyni podgrzane na patelni z łyżeczką syropu klonowego, suszone morele (mieszamy wszystkie składniki)

Smażymy płaty naleśnikowe. Smarujemy naleśniki serkiem , dodajemy warzywa i łososia. Naleśniki zwijamy w rulony lub składamy na połówki albo ćwiartki.  Mieszamy wszystkie składniki sosu, tak żeby były gładkie. Polewamy naleśniki i dodajemy świeże warzywa. Idealne  z bakaliową sałatką z selera.

Pojemnik Black+Blum Box Appetit

No Comments Yet.

Leave a comment