Na ciepło

  • Pierogi ruskie

    Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej ok. 200 ml wody łyżeczka oliwy Farsz: ok. 200 g twarogu ok. 0,5 kg ziemniaków mała cebula sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować. Cebulę bardzo ...

  • Prosty lunch do pracy

    Proste risotto w szczelnie zamykanym pojemniku: ryż, cebula, czosnek, bulion, parmezan (zeszklić cebulę i ryż na maśle, zalać bulionem w taki sposób, żeby ryż był ...

  • Chilli con carne – w termosie na chłodne dni

    Mocno rozgrzewające i energetyczne – klasyczne danie kuchni meksykańskiej SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli , 500 g mielonego mięsa wołowego, 2-3 papryczki ...

  • Nadziewane jajko i makaron

    Regenerujący i prosty w przygotowaniu lunch: makaron, jajka nadziewane, czerwone winogrona, groszek zielony i ulubiony dip. W lunch boxie: Makaron z sosem, ...

  • Drugie śniadanie na wynos do szkoły

    Pomysł na przygotowanie prostego drugiego śniadania na wynos – dzieci zwykle bardzo lubią takie zestawy. W lunchboxie: Ziemniaczki z czosnkiem Salsa pomidorowa Brzoskwinie Pełnoziarniste ciasteczka Jajecznica Przygotowanie: Ziemniaczki ...

  • Makaron z kapustą i pieczarkami – danie do lunchboxa

    Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka posiekanej cebuli 1 szklanka pokrojonej marchewki 3 szklanki posiekanej kapusty Ok.  25 dkg ugotowanego makaronu 1 szklanka pokrojonych ...