Wszystkie przepisy

  • Pesto szparagowo-pietruszkowe

    Pesto szparagowo-pietruszkowe Składniki: 1/2 pęczka łodyżek zielonych szparagów, 1/2 pęczka pietruszki, 1/2 pęczka kopru, 5 dużych listków bazylii cytrynowej, 1/2 papryczki chili, ...

  • Obiad do pracy – faszerowana papryka

    Dziś proponujemy kolorowe, apetyczne danie inspirowane kuchnią meksykańską: Składniki: kilka zielonych podłużnych papryczek słodkich 300g mielonej wołowiny 2 cebule czerwone 3 ząbki czosnku puszka kukurydzy ...

  • Danie na wynos – francuski sandwich z warzywami (wideo)

    Fred Coursol: Witam, dziś wybieram się na piknik, więc przygotuję kanapkę piknikową z mnóstwem warzyw. Najpierw zgrilluję kalafiora w piekarniku. Trzeba go ...

  • Kuchnia francuska – obiad do pracy: krem brokułowy (video)

    Składniki: oliwa suszona cebula 2 czerwone cebule 2 pieczarki limonka 2 gałązki świeżej bazylii 1 brokuł Fred Coursol: “Dziś zrobimy krem brokułowy. Obcinamy kwiaty brokuła, w międzyczasie nastawiamy ...

  • Smoothie bananowe

    Dzieci uwielbiają smoothie! Na pewno chętnie zabiorą je ze sobą do szkoły. W termosie pyszny koktajl długo zachowa ożywczy chłód ...

  • Przepis do lunchboxa – sushi w bento

    Dlaczego nie ma otyłych Japończyków? Głównym składnikiem ich diety jest ryż, oprócz tego dominują przede wszystkim warzywa, owoce, ryby, owoce ...