Wszystkie przepisy

  • Danie do pracy – sałatka nordycka

    Składniki: awokado, 2 plastry wędzonego łososia, 40 g kaszy bulgur lub quinoa (komosa ryżowa) Świetny pomysł na orzeźwiającą przerwę w pracy. ...

  • Wracamy do szkoły

    Już niedługo czeka nas początek szkoły, a wraz z nim codzienny dylemat – co zapakować dziecku na drugie śniadanie? W naszym ...

  • Orzeźwiający kompot z rabarbaru

    Rabarbar, jak chyba wszystkie owoce i warzywa, ma właściwości lecznicze – jest źródłem witamin A, C, E, potasu, kwasu foliowego, ...

  • Danie do pracy – roladki i sałatka z nowalijek

    Roladki wieprzowe z zielonymi szparagami, mozzarellą i suszonym pomidorem Składniki: na 4 porcje: 4 plastry schabu, 8 plastrów szynki długo dojrzewającej, ...

  • Koktajl truskawkowy – lekkie danie do pracy

    Są wszędzie. Tylko teraz – najbardziej pachnące, smaczne i pełne witamin, których tak brakuje nam po długiej zimie. TRUSKAWKI! Mój ...

  • Danie do pracy – sałatka z nowalijek

    Składniki: 4 młode ziemniaki bez obierania 6 zielonych szparagów 6 pomidorków koktajlowych Garść świeżego koperku Mix sałat Łyżka oliwy Sól, pieprz Chili Kilka gałązek tymianku Sok z połowy cytryny Ziemniaki umyj ...

  • Muffiny wytrawne z łososiem i pesto szparagowym

    Składniki: 4 muffiny: 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki sody 1/4szklanki startego żółtego sera sól i pieprz 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki maślanki 1 łyżeczka pesto ...

  • Pesto szparagowo-pietruszkowe

    Pesto szparagowo-pietruszkowe Składniki: 1/2 pęczka łodyżek zielonych szparagów, 1/2 pęczka pietruszki, 1/2 pęczka kopru, 5 dużych listków bazylii cytrynowej, 1/2 papryczki chili, ...

  • Obiad do pracy – faszerowana papryka

    Dziś proponujemy kolorowe, apetyczne danie inspirowane kuchnią meksykańską: Składniki: kilka zielonych podłużnych papryczek słodkich 300g mielonej wołowiny 2 cebule czerwone 3 ząbki czosnku puszka kukurydzy ...