Wszystkie przepisy

  • Pierogi ruskie

    Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej ok. 200 ml wody łyżeczka oliwy Farsz: ok. 200 g twarogu ok. 0,5 kg ziemniaków mała cebula sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować. Cebulę bardzo ...

  • Faszerowane papryczki z serem feta

    Faszerowane papryczki serem feta przepis własny Składniki: 10 papryczek chili 125g sera feta 50g twarogu (użyłam typu włoskiego) kilka ząbków czosnku kilka gałązek świeżego tymianu  sól, pieprz Papryczki oczyszczamy ...

  • Dietetyczne drugie śniadanie z bananem

    Urozmaicony wegetariański, lekki posiłek  w wygodnym pojemniku z przegródkami: banan, ekologiczne pieczone musli  (otoczone miodem), jogurt naturalny z borówkami, świeże ogórki, suszone owoce Pojemnik śniadaniowy z przegródkami ...

  • Tortilla na drugie śniadanie

    Skladniki: 1 tortilla, sałata z burakiem, 2 plastry szynki parmeńskiej, kilka pasków kolorowej papryki, połowa małej papryczki chili, łyżka majonezu, łyżeczka pasty chili Tortillę posmarować majonezem, pastą chili, ...

  • Drożdżowy bajgiel

    Składniki: 7 g drożdży, 100 ml mleka, oliwa, 2 łyżki cukru, 65 dkg mąki, jajko, sól, półtorej szklanki sezamu, 1/3 szklanki melasy, pekmezu lub miodu Ze wszystkich składników (oprócz sezamu i ...

  • Tiramisu z herbatą Matcha

    Składniki: 2 żółtka + 60g cukru, 2 białka jaj + 60g cukru, 250g mascarpone, 2 listki żelatyny, 8 dużych biszkoptów lub kilka małych, syrop cukrowy + ...

  • Zdrowy posiłek do lunchboxa

    Kanapki : razowy chleb,  pasta  jajeczna ( zmiksowane 3 jajka ugotowane na twardo, łyżka majonezu, posiekany koperek + przyprawy) , pomidor ...

  • Figa z niespodzianką

    Składniki: jedna lub dwie figi, kawałek sera camembert, kawałek sera pleśniowego lazur, dwie łyżeczki konfitury melonowej, kilka gałązek tymianku, orzechy włoskie drobno posiekane Figę opłukujemy, suszymy ręcznikiem ...

  • Tofu z dynią w pomidorach

    Składniki: 100g tofu, puszka krojonych pomidorów, 2 pomidory, zielona papryczka chili, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy słonecznikowej, szalotka, kawałek imbiru, kawałek dyni, dymka, czerwona cebula + sól, pieprz, cytryna Oliwę rozgrzać w ...

  • Pesto z Rucoli

    Składniki: rucola, ¼ szklanki oliwy, ząbek czosnku, garść migdałów w płatkach, sól, pieprz   Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera  i dokładnie miksujemy na pulpę. Migdały w ...

  • Orientalna pasta z marchewki i soczewicy

    Składniki: 4 ugotowane marchewki, 150g ugotowanej czerwonej soczewicy, 1 ząbek czosnku, trochę świeżego imbiru (utarty), starta skórka z połowy cytryny, dwie ...

  • Szparagi pistacjowe z awokado

    Składniki: dla 4 osób 2 pęczki świeżych białych szparagów, 1 pęczek natki pietruszki, duża garść świeżych liści cytrynowej bazylii (małe listki ...