Pasztet z fasoli mung i brokuła

Pasztet z fasoli mung i brokuła – zdrowe smarowidło na kanapkę

Składniki:

  • ½ świeżego brokuła
  • 150g fasoli mung
  • 60g miękkiego tofu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 mała zielona papryczka chili
  • 4 łyżki oliwy z orzeszków arachidowych, sól, pieprz do smaku

Fasolę ugotować do miękkości, odcedzić i odstawić. Brokuł blanszować trzy minuty, odcedzić i zalać lodowatą wodą. Oba składniki  oraz tofu zmielić w maszynce do mięsa, dobrze wymieszać, dodać sól oraz pieprz, natkę, chili i oliwę arachidową. Przełożyć do słoików, zamknąć i piec w kąpieli wodnej 40 minut w temperaturze 180”C.

 

Pojemnik: lunch box Goodbyn

Autorka: smakialzacji.blogspot.com

 

Comments are closed.