Ciasteczka migdałowe z czekoladą

Gdybyście nie wiedzieli jak wykorzystać nasze słoiki do przetworów to podsyłamy propozycję nie do odrzucenia! Słoiki przydają się nawet do wypieczonych ciastek przez Ciebie lub Twoje dziecko!

ciasteczka podkowy6 680

Przechowuj ciasteczka w naszych słoikach

Ciasteczka migdałowe z czekoladą

przepis własny

Składniki:

  • 180g masła
  • 2 żółtka
  • 100g cukru
  • 300g mąki krupczatki T450
  • 40g zmielonych blanszowanych migdałów
  • łyżeczka pasty waniliowej
  •  50g stopionej czekolady 72%

Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem oraz z pastą waniliową, dodać żółtka i dalej ucierać. Do puszystej masy dodać mąkę oraz mielone migdały, zmiksować do połączenia, zwinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę.Oprószyć stół mąką, rozwałkować ciasto na prostokąt,następnie przełożyć na szablon do wykrawania ciastek i przewałkować po szablonie..ciasteczka powinny same opaść na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 13 min w temperaturze 150′ Ciasteczka przekładamy do wystudzenia na kratce, gdy będą gotowe maczamy końce w czekoladzie. Smacznego:)

No Comments Yet.

Leave a comment